Výroba tohoto výjimečného chleba nebyla jednoduchá a předcházela jí léta zkoušení a experimentování. Lenka Bezděková se rozhodla vytvořit chléb, který nejen skvěle chutná, ale zároveň prospívá zdraví. Klíčovými ingrediencemi jsou lněná, slunečnicová a dýňová semínka, která chlebu dodávají charakteristickou chuť a vysokou výživovou hodnotu. Nechybí ani pražený ječný slad, který zvýrazňuje aroma a přispívá ke krásně zlatavé barvě kůrky.
Proces pečení je skutečným mistrovstvím. Těsto musí mít správnou konzistenci a projít dlouhým kvašením, které přispívá k jeho trvanlivosti a charakteristické struktuře. Chléb se následně peče přibližně 30 až 40 minut při pečlivě kontrolovaných teplotách, aby dosáhl ideální kombinace křupavé kůrky a měkké, vláčné střídky.
Lenka Bezděková není v oblasti pekařství žádným nováčkem. Již v roce 2023 získala ocenění za své ručně pletené housky, které si stejně jako její chléb Farmář našly širokou základnu nadšených zákazníků. Její pekařské výrobky si lze objednat telefonicky nebo zakoupit na farmářských trzích v Chebu, Kynšperku nad Ohří a Aši.
Vítězství v kategorii pekařských výrobků potvrzuje, že poctivé řemeslo a kvalitní suroviny jsou tou nejlepší cestou k úspěchu. Chléb Farmář Lenky Bezděkové je nejen chutným, ale i zdravým doplňkem každodenního jídelníčku, který potěší každého milovníka dobrého pečiva.
Zaujal vás článek?
Autor: redakce
Místo pro Vaše odkazy. V případě splnění registračních podmínek zdarma zveřejníme.
Vyhledávání Nová registraceChcete zůstat v obraze? Připojte se k naší komunitě profesionálů. Objednejte si zasílání nejaktuálnějších příspěvků mailem.
Přihlásit k odběru
Nový příspěvek do diskuse